• NONsense

 • identity
 • NONsense

 • identity
 • Nota
 • De zusters Ursulinen zetten de Hoogstraat op de kaart. Ze nemen er de school over. Maar dan breekt WOI bij ons uit. België kent op dat moment een ongeziene voedselschaarste. Er ontstonden allerhande initiatieven zodat de bevolking niet ondervoed raakte. We moesten op zoek naar manieren om voedsel efficiënter te bewaren, beter te benutten, bewuster te gebruiken, …

  Dit lijkt ver achter ons, maar toch zijn er heel wat gelijkenissen de dag van vandaag. Als we niets ondernemen wordt er een enorme schaarste verwacht in 2050.
  NONsense grijpt in met de logica van de zusters Ursulinen. Met liefde voor hemels goed eten en voor koks die helden zijn. Het verschil?
  NONsense bid niet, maar pakt het aan!

  -houdbaarheidsdatum verlengen d.m.v. vacuüm bewaring en seizoensgebonden menu’s
  -sensibiliseren d.m.v. events en “open atelier” voor “gast-chefs” en een kookboek
  -minimaliseren van afval d.m.v. gebruik van lelijke groenten, verwerken van schillen en overschotten
  -porties efficiënter verdelen (alleenstaanden en bejaarden zijn de sterkst stijgende bevolkingsgroep) d.m.v. verkoop per portie

  Dit alles binnen de sfeer van de Ursulinen. Eenvoud en rust van het klooster en de wintertuinen, bezinning primeert. Simpel wordt luxe. De bogen rijken de hemel. De planten staan in de wolken. De gepolierde spiegels, bar en stoelen geven jou het licht en de vrijheid van de hemel. De sereniteit en de orde maken enkel plaats voor het broodnodige.


your browser is out-of-date

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×